Dorian Andrzejewski

Dorian Andrzejewski

Jurist & Cultureel ondernemer

Ten tijde van het afstuderen in de Master European Union Law aan de Universiteit van Amsterdam in 2014, had Dorian Andrzejewski al een reputatie van 4 jaar succesvolle (en een hele hoop minder succesvolle) ondernemingen in de creatieve industrie. Daar ontdekte hij zijn interesse voor bedrijfsstructuren, bedrijfsvoering en samenwerkingen met freelancers en andere partners. Als de go-to guy voor alles op het gebied van juridische bedrijfsgerelateerde zaken binnen zijn netwerk, werd dit snijvlak de basis voor de diensten die Dorian biedt.

Ervaring

Met bijna 10 jaar aan ondernemerservaring en 6 jaar aan juridisch advies, hanteert Dorian Andrzejewski een praktische, resultaatgericht perspectief om eerst problemen te voorkomen, daarna pas op te lossen.

Focus

Brede kennis in de culturele, creatieve, start-up en tech sectoren en hun respectievelijke belangen kenmerkt zijn werkgebied. Altijd erop gericht om te helpen jouw zakelijke doelen te behalen. Betrokkenheid vanuit persoonlijke interesse. Beknopt en nauwkeurig. Begrijpelijke juridische en business-hulp voor creatives.

Andere projecten

Naast zijn juridische werk is Dorian Andrzejewski betrokken bij verschillende andere projecten in de culturele sector als ondernemer, projectleider, adviseur, fondsenwerver, connector, gastspreker, workshopcoach en altijd als betrokken sparringspartner in verschillende disciplines.

Stichting Hoodstock

Als medebestuurder van Stichting Hoodstock zet hij zich in voor de ontwikkeling van de hiphop-, straat- en jeugdcultuur in Amsterdam. Dit doet hij door middel van blockparties, podcasts, schrijverskampen, hostings en lezingen.

Eventcare

Al een kleine 10 jaar is hij werkzaam in de evenementensector en nachtcultuur. Sinds de oprichting van zijn evenementenbureau Eventcare in 2016 heeft Eventcare bijgedragen aan meer dan 300 evenementen(producties) per jaar, in 14 landen wereldwijd.

Background

In het verleden heeft hij voor Stichting Appelsap het project Anxiety Rabbit, een 3,5-meter hoog sculptuur in het Flevopark gerealiseerd als projectleider, is hij de bedenker en initiator van het Wicked Jazz Sounds Festival, is projectmanager van Nacht voor de Nacht van Stichting Nachtburgemeester geweest en heeft 7 jaar lang NIGHTCARE georganiseerd – een avond met dinner, drinks & (live) music.

Daarnaast is hij als panelist of gastspreker gevraagd voor talks bij o.a. Eye Filmmuseum, The Next Web, Het Stedelijk Museum, sQuare, The Student Hotel, Pakhuis de Zwijger en New Metropolis Zuidoost.

Heb je een (juridische) vraag, een goed idee voor een business of een ander tof creatief project? Naam dan contact op via +31 (0)20 215 9335, e-mail of onderstaand contactformulier.