J.C. Rijnierse

J.C. Rijnierse

Monsieur Tisserand

Jurist & Cabaretier, rapper, radio- en tv host

J.C. Rijnierse werkt al sinds 2003 in de entertainmentindustrie: van muziek naar evenementen, radio, theater en TV. J.C. heeft voor- en achter de schermen met vele artiesten, presentatoren en sporters samengewerkt. Als artiest en presentator weet hij zelf als geen ander wat hen drijft en wat zij aan juridische uitdagingen tegenkomen in hun carrière.

Tijdens zijn werk in de entertainmentindustrie studeerde hij aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Hier heeft J.C. met zeer goed gevolg zijn master rechtsgeleerdheid afrond met als afstudeerrichting: Internet, intellectuele eigendom en ICT. In deze opleiding stond naast o.a. het auteursrecht en mediarecht bijvoorbeeld ook blockchaintechnologie centraal.

Zijn wens was daarbij altijd om zijn passie voor entertainment en sport te combineren met zijn passie voor recht.

In Backstage Legal vond J.C. een uitstekend team waarin hij als jurist en met zijn onderneming Monsieur Tisserand verder kan groeien. Zo kan hij zijn cliënten op alle gebieden bedienen met de beste juridische bescherming.

Op fiscaal vlak werkt J.C. met verschillende hoog aangeschreven fiscalisten Zo zorgt hij dat de zaken van entertainers en sporters ook fiscaal op orde zijn.

Heb je een vraag voor J.C. Rijnierse? Neem contact met hem op via onderstaande socials, 072-2223416 of rijnierse@monsieurtisserand.nl.

Wil je meer weten over het verschil tussen een advocaat en een jurist? Klik hier.