Procedures bij rechtbanken, geschillencommissies of arbiters

Overweeg of ben je al onderdeel van procedures bij de rechtbank?


Soms kan het niet anders en kan alleen de rechter een geschil nog beslechten. Niet altijd even leuk, maar wel waarvoor wij getraind zijn. Voordat het zover is, kijken we samen naar de alternatieve mogelijkheden.

Mediation

Mediation is vaak een goede oplossing voor veel gevallen. Onder begeleiding van ons team als mediators gaan we samen om tafel tot een oplossing te komen tussen alle partijen. We zorgen dat ieders behoefte, zorgen, wensen en klachten op tafel worden gelegd: we spelen open kaart en stemmen zorgvuldig af met elkaar wat er nodig is om tot een oplossing te komen. Iedereen komt aan bod, en wij handelen onpartijdig en onafhankelijk. Lees meer over mediation als alternatieve geschillenoplossing op deze blogpost van de Dance-advocaat.

Plagiaat Commissie

Is jouw (creatieve) werk zonder toestemming gebruikt door een ander? Dan kan je vaak terecht bij de Vaste Commissie Plagiaat (VCP). Dit is een onafhankelijke commissie die bestaat uit deskundigen en juristen. Deze commissie bekijkt of er inbreuk is gemaakt op jouw rechten, en kan veroordelen tot betaling. De uitspraken van de VCP zijn niet bindend, maar hebben wel vaak een gewenste uitkomst. Mocht je alsnog niet tevreden zijn met de uitspraak, dan kun je nog procederen bij de rechter.

Rechtzaak starten

Lijkt er geen andere manier te zijn om tot een oplossing te komen? Dan kun je naar de rechter stappen om een oordeel te krijgen. Dit is vaak een laatste redmiddel, maar zijn wij voor getraind. Onze partners staan je graag bij van begin tot eind. We geven advies, regelen het papierwerk en staan je bij in de procedure. Ook als je zelf een dagvaarding hebt ontvangen helpen we je graag.

Wil je meer weten over onze werkwijze, tarieven en onze beschikbaarheid? Neem contact op via onderstaand formulier.

procedures