Over

Backstage Legal is hét juridisch platform voor advocaten en juristen die zelf uit de creatieve industrie komen en zich daar juridisch gezien ook op richten.

Meer weten over ons? We praten je graag bij! Neem gerust contact op.

Ervaringsdeskundigen

Alle aangesloten partners van Backstage Legal hebben brede ervaring in de creatieve industrie, bijvoorbeeld als popmuzikant, kledingontwerper, dj, eigenaar van een evenementenbedrijf, radio dj, showhost of comedian. We werken daarnaast voor (internationale) topmuzikanten, -dj’s en -producers, platenmaatschappijen, muziekuitgevers, boekingskantoren, managers, talent- en creative agency’s, televisie en film, modellen, BN’ers, foto- en videografen, dichters, websites en webshops, NFT-platforms, schrijvers, dichters, designers, productiemaatschappijen, werkgevers en werknemers (al dan niet in de creatieve sector), bedrijven die met privacy en de AVG te maken hebben, start ups en scale ups in de tech sector en allerlei andere ondernemers die met creativiteit werken; dan wel als rechthebbende, dan wel als exploitant of bedrijf.

Samenwerkingsvorm

Backstage Legal is een gezamenlijke handelsnaam van een juridisch collectief. Of noem het een platform, wat jij wil. Waar het op neer komt, is dat we opdrachten via onze afzonderlijke ondernemingen en voor eigen rekening en risico behandelen. Backstage Legal is dus zelf geen contractspartij bij die dienstverlening. Saai, formeel puntje: we zijn geen samenwerkingsverband in de zin van de Verordening op de advocatuur en moeten dit daarom hier (helaas) zo melden. We zijn trouwens ook geen advocatenkantoor. Desalniettemin gaan we vertrouwelijk met jouw gegevens om en ook de aangesloten juristen hebben daarom een geheimhoudingsovereenkomst getekend. Advocaten zijn dit op grond van de wet- en regelgeving al verplicht. We maken geen gebruik van een derdengeldenrekening.

Heb je dit bericht gelezen en nog vragen over hoe we omgaan met geheimhouding, vertrouwelijkheid en eventueel tegenstrijdig belang? Neem gerust even contact op. Wil je meer weten over het verschil tussen een advocaat en een jurist? Lees dan dit blog.

Waarden

Vanwege onze creatieve én juridische ervaring spreken we dezelfde taal. Daarnaast willen we de advocatuur en juristerij een ander gezicht geven; betrokken, up to date, midden in the scene, duidelijk, transparant, begrijpelijk en vooruitstrevend.

Kwalitatieve efficiëntie

Door zelfstandig ondernemende advocaten en juristen uit de creatieve industrie in een collectief bij elkaar te brengen, kunnen onze cliënten optimaal worden bediend en kan onderling effectief gebruik worden gemaakt van ieders kennis, kunde en ervaring.

Missie

Backstage Legal wil de samengebundelde kracht gebruiken om de creatieve industrie mooier, rijker, eerlijker en beter te maken.

Synergie

De bij Backstage Legal aangesloten partners behandelen zaken vanuit hun eigen bedrijf, maar werken samen als de zaak of cliënt daarom vraagt. Niet alleen cliënten hebben daar baat bij, maar ook zorgt het voor interne versterking, groei en efficiëntie.

Contact

Samen sta je altijd sterker dan alleen, toch? Wij vinden van wel. We vertellen je graag meer over ons en onze diensten. Check hier ons team of neem direct contact op via onderstaand formulier.