Moo Miero

Moo Miero

Moo Miero

Advocaat & Model

Advocaat voor intellectueel eigendom, entertainment en data

Moo Miero is advocaat bij Miero Advocatuur en adviseert, onderhandelt en procedeert over intellectueel eigendom, entertainment en data. Eerder werkte zij bij Solon Advocaten en Turing Law. Naast haar interesse en expertise in de entertainmentindustrie, heeft zij belangstelling voor digitale innovatie en AI.

Werkzaamheden Moo Miero

Moo verleent juridische diensten aan ondernemers en creatieven in begrijpelijke taal. Ze heeft de afgelopen jaren veel cliënten bijgestaan uit de muziek-, film- en mediabranche. Zo heeft zij onderhandelingen gevoerd tussen acteurs en filmproductiemaatschappijen, overeenkomsten opgesteld voor allerlei media- en marketingbedrijven en geprocedeerd over muziekrechten. Daarnaast adviseert zij ook over compliance in het licht van onder andere de AI-, telecom- en privacywetgeving.

Spreker en spreekuur

Je kan Moo vragen als spreker en als deelnemer aan panelgesprekken. Moo zet zich daarnaast graag in voor beginnende artiesten en ondernemers en biedt voor beiden een gratis spreekuur aan.

Achtergrond

Op haar twaalfde is Moo begonnen met werken als actrice. Ze was altijd al veel met muziek bezig. Toen zij tijdens haar eerste solo-reis in Indonesië ontdekt werd als model, heeft zij jarenlang in Azië gewerkt. Naast haar modellen- en acteerwerk is zij als scriptreader aan een filmproductiemaatschappij verbonden geweest. Tijdens haar rechtenstudie is Moo een eigen tekstbureau begonnen waar zij zowel als fictief als als juridisch tekstschrijver heeft gewerkt. Aangezien ze nog steeds graag schrijft, deelt ze regelmatig blogs op haar website en LinkedIn over het recht.

Missie

Moo wil het recht graag toegankelijk maken en ook buiten de gebaande paden treden om dit te bereiken. Zo gaat zij regelmatig met personen uit de entertainmentbranche in gesprek om ideeën uit te wisselen en leuke, leerzame en vernieuwende projecten op te starten. Ook bezoekt zij regelmatig evenementen waar de toekomst van de cultuursector centraal staat om, waar mogelijk, haar steentje bij te dragen.

Vragen voor Moo Miero?

Heb je een vraag voor Moo? Neem contact op via LinkedIn of miero@mieroadvocatuur.nl.