Sander Petit

Sander Petit

Petit Legal

Advocaat & DJ

Sander Petit is sinds 2012 als advocaat geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Advocaten. In 2017 heeft hij zijn eigen kantoor opgericht: Petit Legal. Sander houdt zich met name bezig met intellectueel eigendomsrecht, mediarecht en verbintenissenrecht en is daarnaast DJ.

Focus

Hij richt zich daarbij met name op ondernemers in de creatieve industrie, zoals dj’s, singer-songwritters, producers, rappers, platenmaatschappijen en muziekuitgevers, managers, boekers, clubs en festivals, promotors en muziekwebsites, maar ook modellen, ontwerpers, foto- en videografen, creative agency’s, schrijvers, content creators en zelfs dichters kunnen bij hem terecht. Klik hier voor een klein overzicht van zijn cliënten.

Services

Cliënten kunnen bij Sander aankloppen voor praktisch en duidelijk juridisch advies, het opstellen of beoordelen van of onderhandelen over contracten, maar ook voor bijvoorbeeld dikke vette ruzies met opdrachtsgevers. Daarnaast helpt Sander ondernemers en particulieren met het beschermen van hun rechten als zij ongewenst in de media komen.

Spreker, gastdocent en blogger

Sander geeft regelmatig les als (gast)docent op bijvoorbeeld het Conservatorium van Amsterdam, Universiteit Leiden, Codarts Rotterdam, de Herman Brood Academie, Breda University of Applied Sciences.

Ook wordt hij geregeld gevraagd om in panels te spreken of lezingen te geven. Dat deed hij onder meer tijdens het Amsterdam Dance Event, maar ook Dancefair, Popunie, De Leidse Nachtraad, Creatrix Populus, ELSA, United Pop, Qommunity, No Man’s Land, Creative Mornings en de FuckUp Nights.

Sander heeft daarnaast artikelen geschreven of daaraan meegewerkt voor Quote, 3voor12, Music Motion, Bax-shop.nl, Gigstarter en POPEI.

Awards

In 2020 won Sander zowel een International Advisory Experst Award voor beste Media & Arts Law kantoor, als een Legal Award van Acquisition International voor Best Creative Industry Law Firm in Nederland.

DJ

Naast zijn werk als advocaat, treed Sander geregeld op als dj op festivals en in clubs in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij mede-oprichter van het techno-georiënteerd muziekplatform Kelderklasse Recordings.

Backstage Legal

Sander Petit is tevens de oprichter van Backstage Legal – The Creative Law Collective.

Sociale media

Sander deelt al jaren zijn kennis over de juridische aspecten van de creatieve industrie via sociale media. Heb je nog vragen? Grote kans dat je het antwoord kan vinden op een van zijn socials.

Heb je een vraag voor Sander? Dan kun je contact met hem opnemen via 06 – 419 40 540, sander@backstagelegal.nl of onderstaand formulier.