stage

5 vragen aan Julius Louter – studentstagiair bij Backstage Legal

Even voorstellen…

Mijn naam is Julius Louter, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Rotterdam. Sinds februari dit jaar ben ik bezig met mijn master rechtsgeleerdheid, met als afstudeerrichting; Internet, intellectuele eigendom en ICT. Vooral intellectuele eigendom en dan met name het auteursrecht, merkenrecht en mediarecht vind ik erg interessant, zeker in combinatie met huidige digitale ontwikkelingen.

Hoe kom je bij Backstage Legal terecht?

Onder een post van n8w8.rdam op Instagram zag ik een reactie staan van De Dance-advocaat, dat trok meteen mijn aandacht. Dit bracht mij uiteindelijk bij Backstage Legal, The Creative Law Collective.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Tijdens de stage hoop ik een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de dagelijkse bezigheden van een advocaat die zich richt op de creatieve industrie. Ik kijk bijvoorbeeld mee tijdens het opstellen of beoordelen of het onderhandelen over contracten, ik zal juridisch onderzoek doen naar jurisprudentie en literatuur, ik ga mee naar afspraken of besprekingen met cliënten en ik ga mee naar eventuele zittingen.

Wat lijkt je leuk om nog uit te zoeken of te leren tijdens je stage?

De combinatie tussen het juridische en creatieve vind ik interessant. Daarom zou ik willen leren hoe de rechten van individuen in de creatieve industrie beschermd worden en hoe hier in de praktijk mee om wordt gegaan. Iets heel anders: ik draai nog wel eens in mijn vrije tijd, binnenkort wil ik ook graag met vinyl leren draaien.

Welke muziek staat momenteel bij jou op repeat?

Het verschilt nogal welke muziek er bij mij op repeat staat, maar op dit moment luister ik veel naar deze vier nummers: Great Minds – Rat Pack Snipers, 400 Blows – Movin (Special Extended Club Remix), John Robinson feat. MF DOOM & Invizible Handz – Sorcerers en Togethrs – Pweng.

Heb je een vraag voor Julius? Neem gerust contact op!

backstagelegal

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.