Shushma

Even voorstellen… 5 vragen aan Shushma – werkstudent bij Backstage Legal

 • 5 April 2023
 • Stage
 • 1 Comment
 • backstagelegal

Hey Shushma, kun je jezelf even voorstellen?

  Ik ben Shushma Jhagroe en ben 29 jaar. Ik studeer momenteel aan de Universiteit van Tilburg en doe daar een premaster Rechtsgeleerdheid.

  Ik hou van muziek, dansen en kunst. Er is niets wat beter bij mij past dan werkzaam zijn binnen de creatieve industrie. Hoewel ik vroeger altijd wel de dansopleiding had willen doen, denk ik dat ik nu het beste van twee werelden kan combineren.

  Hoe ben je bij Backstage Legal terechtgekomen?

  Ik was heel lang zoekende naar een rechtsgebied wat bij mij paste en waarvan ik dacht: ja, dit zie ik mezelf de rest van mijn leven doen. Na meerdere gesprekken te hebben gehad met artiesten en muzikanten leek het opeens in mijn hoofd te kloppen.

  Ik heb direct mijn laptop opengeslagen en ben gaan zoeken naar muziekrecht advocaten via Google. Hier kwam ik Backstage Legal al snel tegen. De blogs waren laagdrempelig en toegankelijk, de website zag er leuk uit en zij hebben een Instagrampagina. Deze Instagrampagina ben ik direct gaan volgen en toen ik daarop de vacature voor een werkstudent voorbij zag komen heb ik niet getwijfeld en direct gesolliciteerd.

  Wat ga je doen bij Backstage Legal?

  Ik ga tijdens deze periode van alles en nog wat doen. Het kan gaan om het schrijven van blogs, het maken van Instagram-posts, het schrijven van dagvaardingen, het doen van jurisprudentieonderzoeken en het schrijven van adviezen. Ook heb ik daarnaast de mogelijkheid om eigen projecten te doen en te kijken of de mogelijkheid er is om Sander Petit te laten spreken bij een evenement, waarbij hij zijn kennis kan delen.

  Wat lijkt je leuk om nog uit te zoeken of te leren?

  Ik hoop dat ik mij deze periode kan bezighouden met het doen van onderzoekjes naar de rechtsgebieden waar Backstage Legal mee werkt en waar ik nog niet zoveel kennis van heb, zoals auteursrecht, muziekrecht en portretrecht.

  Welke muziek staat momenteel bij jou op repeat?

  Dit is een hele lastige vraag, haha! Op dit moment voel ik het nummer Lovely One van The Jacksons het meest.

  Heb je vragen voor Shushma? Neem gerust contact op!

  backstagelegal

  1. Wetswijziging zorgt voor meer bescherming kunstenaars left a comment on 6 June 2023 at 08:02

   […] artikel is geschreven door Shushma en Sander van Backstage […]

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.