J.C. Rijnierse

J.C. Rijnierse

J.C. Rijnierse

Monsieur Tisserand

Advocaat & Cabaretier, rapper, radio- en tv host

J.C. Rijnierse werkt al sinds 2003 in de entertainmentindustrie: van muziek naar evenementen, radio, theater en TV. J.C. heeft voor- en achter de schermen met vele artiesten, presentatoren en sporters samengewerkt. Als artiest en presentator weet hij zelf als geen ander wat hen drijft en wat zij aan juridische uitdagingen tegenkomen in hun carrière. Bij veel mensen staat J.C. Rijnierse bekend onder zijn artiestennaam Riza Tisserand.

Advocaat voor internet, intellectuele eigendom en ICT

Tijdens zijn werk in de entertainmentindustrie studeerde hij aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Hier heeft met zeer goed gevolg zijn master rechtsgeleerdheid afrond met als afstudeerrichting: Internet, intellectuele eigendom en ICT. In deze opleiding stond naast o.a. het auteursrecht en mediarecht bijvoorbeeld ook blockchaintechnologie centraal.

Zijn wens was daarbij altijd om zijn passie voor entertainment en sport te combineren met zijn passie voor recht. Dat is inmiddels aardig gelukt. Hij treedt nog steeds op als cabaretier en tonprater. Daarnaast schrijft hij geregeld teksten voor andere comediens en televisieprogramma’s.

In dit artikel op Advocatie vertelt J.C. Rijnierse meer over zijn bijzondere loopbaan. Ook het Parool interviewde hem daar al eens over. Je kan dat interview hier lezen. Bij NPO1 vertelde Riza over de mogelijke gevolgen van een te laag schooladvies. Je kan dat item hier terugzien. Zoals je ziet, is J.C. een veelgevraagde gast in de media.

Backstage Legal

In Backstage Legal vond J.C. een uitstekend team waarin hij als advocaat en met zijn onderneming Monsieur Tisserand Advocatuur verder kan groeien. Zo kan hij zijn cliënten op alle gebieden bedienen met de beste juridische bescherming.

Vragen voor J.C. Rijnierse?

Heb je een vraag voor J.C. Rijnierse? Neem contact met hem op via onderstaande socials, 0655964686 of rijnierse@mtadvocatuur.com.