Moo Miero

Interview met Moo Miero, de nieuwste partner van Backstage Legal

Sinds 1 maart 2024 maakt Moo Miero onderdeel uit van Backstage Legal. Zij heeft op 26 maart 2024 haar stageverklaring als advocaat behaald en is nu zelfstandig advocaat. Naast haar carrière in het recht, is Moo ook model.

Hey Moo, wat maakte dat je als model besloot om advocaat te worden, en hoe heeft deze combinatie van carrières jou gevormd als professional?

Modellenwerk is een groot avontuur: je ontmoet leuke mensen en ziet veel van de wereld. Ik wilde me echter ook op intellectueel vlak graag meer ontwikkelen en verlangde naar autonomie in mijn werk. Ik kwam als actrice en model veel in aanraking met contracten. Toen ik in de advocatuur begon te werken merkte ik dat ik door de entertainmentwereld al gevormd was, waardoor ik niet meer zo makkelijk in een mal paste. Mijn eigenzinnigheid en creativiteit werken in de uitvoering van mijn werk echter juist in mijn voordeel en passen goed bij de cliënten waar ik voor wil werken.

In welke rechtsgebieden ben je werkzaam?

Intellectueel eigendom, entertainment en data. Hoewel ik een niche heb uitgezocht, is het ook weer erg breed. De ene dag hou ik me bezig met een intellectueel eigendomsinbreuk, de volgende dag met de contracten voor een film. Maar ook bedrijven die AI willen gaan inzetten voor hun klanten of die muziek willen gebruiken onder een commercial kunnen bij mij terecht.

  Wat zijn de leukste cliënten om voor te werken?

  Ik werk graag voor cliënten die werkzaam zijn in de creatieve of innovatieve industrie. Het leuke aan het werk van advocaat is dat je je vaak mag onderdompelen in materie waar je eerder nog weinig mee te maken hebt gehad. Avatars in de metaverse, voice cloning of hologrammen op het podium? Ik weet er nu alles van. Het liefste hou ik mijn clientèle daarom divers.

  Waar ben je als advocaat goed in?

  De vaardigheden die iedere advocaat zou moeten hebben zijn wat mij betreft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een scherp analytisch vermogen en goed kunnen onderhandelen. De aanpak zal alleen per advocaat verschillen. Ik wil voor mijn cliënt graag de beste deal sluiten en ik bijt mij daarom graag vast in een zaak. Ik geloof echter dat het ook winst is als partijen daarna samen nog of weer door één deur kunnen. Winnen is voor mij dan ook een ruim begrip, afhankelijk van de wensen van de cliënt.

   Waarom heb je ervoor gekozen om je aan te sluiten bij Backstage Legal, en hoe zie je deze samenwerking jouw praktijk verrijken?

   Ik wil graag excelleren als entertainmentadvocaat en bij Backstage Legal vind ik gelijkgestemden. We kunnen kennis en ervaringen delen, waardoor we sneller kunnen groeien. Omdat we allemaal een passie hebben voor dezelfde branche, voelen overleggen niet als weggegooide uurtjes, maar zijn deze besprekingen inspirerend en nuttig. Daarnaast geeft Backstage Legal ook gezellige feestjes.

   Naast je professionele achtergrond, wat zijn jouw persoonlijke drijfveren en interesses die jouw benadering van de advocatuur beïnvloeden?

    I like to challenge the status quo! Of het nu gaat om hoe een advocaat zich zou moeten profileren, waar partijen akkoord mee zouden moeten gaan of wat nu eenmaal “normaal” is in de entertainmentindustrie.

    Welke muziek staat bij jou op dit moment op repeat?

     Bij mij staat al jaren D’Angelo op repeat. Mijn moeder zei dat ze al veel naar hem luisterde toen ik nog in haar buik zat. Daar zal mijn liefde voor R&B, hiphop en jazz wel zijn ontstaan. In mijn Spotify Wrapped stond Jean Sibelius, een Finse componist van klassieke muziek uit de late romantiek, echter op één. Dat er geen rode draad te vinden is in mijn muzieksmaak heb ik dan weer van mijn vader. Tijdens één autorit komen Earth Wind & Fire, Linda Ronstadt en Tiësto voorbij.

     Moo, waarvoor kunnen nieuwe cliënten jou benaderen?

      Cliënten kunnen mij benaderen voor grote geschillen, maar ook voor minuscule vragen. Ik adviseer, contracteer en procedeer. Verder duik ik graag diep de materie in, maar leg ook graag in jip-en-janneketaal uit hoe iets juridisch zit. Ik vind beiden even belangrijk, omdat je met juridisch bewustzijn grote geschillen in de toekomst kan voorkomen. Daarom geef ik ook graag workshops en adviseer bij te nemen keuzes.

      Contact met Moo?

      Heb je een vraag voor Moo? Laat hieronder een bericht achter of neem direct contact met haar op via de gegevens op haar profielpagina of via www.mieroadvocatuur.nl.

      backstagelegal

       Leave a Comment

       Your email address will not be published. Required fields are marked *

       This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.