Jolie Sillevis

5 vragen aan Jolie Sillevis – studentstagiaire bij Backstage Legal

Even voorstellen…

Ik ben Jolie Sillevis, 26 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Na het afronden van de bachelor IT-Recht in Groningen besloot ik om verder te studeren in Amsterdam. Momenteel zit ik in de afrondingsfase van de VU master Internet, Intellectuele eigendom en ICT. Tot op heden doe ik dit met veel plezier, maar soms mis ik de creativiteit in de studie. Backstage Legal lijkt mij de perfecte omgeving voor een stage, waar creativiteit en het recht samenkomen.

Hoe kom je bij Backstage Legal terecht?

Via een gastcollege aan de VU ben ik bekend geworden met Backstage Legal. Sander Petit verzorgde het college en vertelde met veel passie over zijn vak. Meteen was ik enthousiast en heb ik direct contact op genomen voor een stageplek.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Tijdens de stage hoop ik een goed beeld te krijgen van de rechtspraktijk in de creatieve industrie. Ik zal mij bezig houden met het schrijven van juridische teksten op basis van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en indien mogelijk besprekingen met cliënten bijwonen. Daarnaast lijkt het mij erg leuk om meer te leren over het contractenrecht, met name de onderhandelingsfase vind ik interessant.

Wat lijkt je leuk om nog uit te zoeken of te leren?

Zowel het mediarecht als het intellectuele eigendomsrecht spreken mij erg aan. In mijn studie heb ik hierover veel kennis opgedaan, maar nog niet veel in de praktijk kunnen brengen. Naast de bachelor IT-recht heb ik mij destijds veel fiscale vakken gevolgd. Het lijkt mij een leuke uitdaging om deze fiscale kennis te gebruiken tijdens de stage.

Welke muziek staat momenteel bij jou op repeat?

Dat is erg verschillend en loopt uiteen van deep house en techno tot foute Nederlandse hitjes zoals ‘Ik Ga Zwemmen’.

Jolie Sillevis

Heb je een vraag aan Jolie? Neem gerust even contact op.

backstagelegal

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.