Willem van Rees

5 vragen aan Willem van Rees – studentstagiair bij Backstage Legal

Even voorstellen…

Hi! Mijn naam is Willem, ben 25 jaar en woon sinds een jaar met veel plezier in Amsterdam. Ik ben eigenlijk altijd al bezig geweest met muziek, maar de afgelopen zeven jaar heb ik me vooral beziggehouden met het verzamelen van underground housemuziek, draaien in clubs en op festivals en sinds kort geef ik ook m’n eigen feesten (voor een impressie van m’n sound, check m’n laatste SoundCloud mix. Daarnaast ben ik m’n master Internet, Intellectuele Eigendom en ICT aan het afronden en kijk ik ernaar uit om stappen te maken in m’n carrière als advocaat.

Hoe kom je bij Backstage Legal terecht?

Als rechtenstudent die ook graag achter de DJ-tafel staat, kan je natuurlijk moeilijk om Backstage Legal heen. Ik was daarom al langere tijd trouwe volger van de socials. Toen ik vernam dat er stagemogelijkheden waren, heb ik geen moment getwijfeld om contact op te nemen.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Naast dat ik bezig ben met het schrijven van mijn scriptie, kom ik meer te weten over het reilen en zeilen van het kantoor. Zo kijk ik bijvoorbeeld mee met contracten of help ik bij het up-to-date houden van de socials.

Wat lijkt je leuk om nog uit te zoeken of te leren?

Het lijkt me leuk om te leren tegen wat voor soort juridische problemen aan wordt gelopen in de creatieve industrie. Doorgaans leer je dat niet tijdens je studie, want daar leer je vooral de regels uit het wetboek. Bovendien ben ik erg geïnteresseerd in hoe het auteursrecht zich de laatste tijd ontwikkelt, waar mijn scriptie ook over gaat. Ik ben benieuwd of het recht alleen op papier verandert, of dat deze veranderingen ook terug te zien zijn in de praktijk. Is het bijvoorbeeld echt zo dat de positie van artiesten ten opzichte van labels is verbeterd? Ik hoop hier tijdens mijn stage meer inzicht in te krijgen.

Welke muziek staat momenteel bij jou op repeat?

Een opkomend DJ-duo dat ik de laatste tijd veel volg, is ODEN & Fatzo. Vooral hun edit van ‘Lauren – Men I Trust’ vind ik echt ijzersterk. Smooth, catchy en doet volledig recht aan het origineel.

Vragen?

Heb je een vraag voor Willem? Neem gerust even contact op!

backstagelegal

  1. […] artikel is geschreven door Sander Petit (advocaat) & Willem van Rees […]

  2. […] Dit artikel is geschreven door Sander Petit (advocaat) & Willem van Rees (studentstagiair). […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.