Leonoor Dröge

5 vragen aan Leonoor Dröge – werkstudente bij Backstage Legal

1.      Even voorstellen…

 

Hi! Mijn naam is Leonoor, ik ben 25 jaar en woon in Leiden. Ik ben mijn master financieel recht in Leiden aan het afronden en ben sinds kort bezig met een tweede master International Technology Law aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik heb een grote passie voor muziek, van blues tot techno, en hou ervan om zo nu en dan op een feestje te draaien.  

2.      Hoe kom je bij Backstage Legal terecht?

 

Ik heb ooit in Leiden een gastcollege bezocht van Sander Petit bij mijn studievereniging. Volgens mij gebeurde dat toen onder zijn handelsnaam De Dance-advocaat. Toen ik afgelopen zomer op zoek was naar een nieuwe bijbaan heb ik hem weer opgezocht. Backstage Legal dook op en ik heb gelijk een sollicitatiebrief gestuurd. Toevallig hadden ze toen net iemand nodig!

 

3.      Wat ga je doen bij Backstage Legal?

Ik zal bezig zijn met het schrijven van artikelen en het doen van juridisch onderzoek. Ook hoop ik meer praktijkervaring op te doen door bijvoorbeeld te helpen bij het schrijven van dagvaardingen. Daarnaast zal ik me veel bezighouden met de socials

. Bijvoorbeeld door memo’s en adviezen om te zetten in praktische content. Dit is een goede oefening om complexe vraagstukken eenvoudig weer te geven. Zo leer ik ervan en zo heeft de lezer, kijker of follower er ook iets aan.

4.      Wat lijkt je leuk om nog uit te zoeken of te leren?

Ik hoop meer te leren over muziekrechten in het algemeen. Ik ben daarnaast erg geïnteresseerd in de Blockchain en hoe muziekrechten daarover verhandeld kunnen worden.

 

5.      Welke muziek staat momenteel bij jou op repeat?

 

De laatste tijd zit ik weer in een hiphop fase, vooral veel Digable Planets, A Tribe Called Quest, Guru, Brand Nubian en De La Soul. Pacifics van Digable Planets is een van mijn favorieten, denk dat het die heerlijke baslijn is.

Heb je een vraag voor Leonoor? Neem dan gerust contact op:

backstagelegal

  1. […] artikel is geschreven door Leonoor Dröge en Sander […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.