Danny Gagba

5 vragen aan studentstagiair Danny Gagba

  • 1 October 2024
  • Stage
  • 0 Comments
  • backstagelegal

Vanaf 1 oktober 2024 loopt Danny 4 dagen per week stage bij Backstage Legal en De Dance-advocaat.

Hey Danny, welke studie doe je of heb je gedaan?

Ik heb kortgeleden de studie ‘Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie’ aan de Universiteit Utrecht afgerond.

Wat is tot nu toe je werkervaring en hoe ga je die skills inzetten tijdens deze stage?

Voordat ik startte met mijn master heb ik een jaar als juridisch adviseur bij een rechtsbijstandverzekeraar gewerkt. Tijdens het werk was ik vooral bezig met het vertalen van de juridische theorie naar bruikbaar advies voor klanten. Deze skills ga ik gebruiken om begrijpelijke blogs, memo’s en andere stukken te schrijven waar mensen wat aan hebben.

Waarom wil je stage lopen bij Backstage Legal en De Dance-advocaat?

Muziekrecht is een super boeiende niche, die tegelijkertijd ook erg ingewikkeld kan zijn. Tijdens mijn master is er helaas weinig aandacht aan besteed. De beste manier om er toch meer over te leren is er zelf induiken, bijvoorbeeld door middel van een stage. In mijn zoektocht ben ik bij Backstage Legal uitgekomen. Ik vind het heel vet dat zij bestaan uit creatievelingen die zelf ook actief zijn in het veld waarin ze adviseren. Ze begrijpen de industrie als geen ander. Ik kon me daarom geen betere plek bedenken om stage te lopen.

Wat hoop je te leren?

Ik hoop meer te leren over auteursrecht en naburige rechten in zijn algemeenheid, maar ook over de verhoudingen tussen artiesten en de andere spelers van de muziekindustrie. Verder ben ik vooral benieuwd naar hoe zaken in de praktijk gaan. Ik kan er wel over lezen, maar meekijken is veel leerzamer!

Wat is jouw binding met de creatieve- en culturele sector?

Ik ben sinds een aantal jaar betrokken bij de organisatie van een muziek- en cultuurfestival in Leiden genaamd Festival de Fusie! ‘Fusie’ is een Leidse term voor huiskamer. Het terrein is daarom met banken, kleden en lampen ingericht om te lijken op een huiskamer. Op de mainstage wordt techno en house gedraaid maar op andere plekken zijn ook dichters, bands, schilders, en andere culturele activiteiten te vinden!

Wat vind je leuk aan intellectueel eigendom?

Ik vind intellectueel eigendom leuk omdat het over nieuwe ideeën gaat. Iemand heeft ergens een uniek en creatief idee en werkt dit uit waardoor uiteindelijk de hele maatschappij er cultureel of technologisch op vooruitgaat. Dat is toch bijzonder!

Wat ga je doen met Amsterdam Dance Event?

Tijdens ADE ben ik de hele week te vinden bij alle interessante panels en workshops van het ADE Lab! Ik ga praten met zo veel mogelijk mensen uit de muziekindustrie. Alle kennis die ik daar opdoe zal ik delen in de vorm van een praktisch advies.

Daarnaast ben ik aanwezig tijdens de Backstage Networkshop op woensdag 16 oktober 2024 bij BounceSpace. Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldformulier en volg Backstage Legal op Instagram voor updates.

Wat is op dit moment je favoriete track of DJ-set?

De set die ik de afgelopen tijd veel op heb staan is de recente Boiler Room x Club Heart Broken van Malugi en Marlon Hoffstadt:

⠀ 

Vragen aan Danny?

Heb je vragen voor Danny? Neem gerust contact op!

backstagelegal

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.